duminică, 17 mai 2009

Conversatii cu Dumnezeu

... de Neale Donald Walsch. Volumul al II-lea.

„Sunteţi fiinţe creatoare, făcute după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Puteţi avea orice alegeţi să aveţi. Dar nu puteţi avea orice doriţi. De fapt, niciodată nu veţi obţine nimic din ceea ce doriţi, dacă îl doriţi deosebit de tare.”

„Ar trebui să existe un singur considerent când iei o hotărâre - Este aceasta o afirmare a lui Cine Sunt? Este aceasta o proclamare a lui Cine Aleg Eu să Fiu?”

„Când îţi pierzi timpul încercând să-ţi dai seama ce este „cel mai bine pentru tine”, exact asta şi faci: îţi pierzi timpul. E mai bine să economiseşti timpul decât să îl pierzi. A-ţi ieşi din minţi îţi oferă un mare câştig de timp. Deciziile sunt luate repede, alegerile sunt activate rapid, deoarece sufletul tău creează numai din experienţa prezentă, fără aduceri aminte, analize şi critici ale întâmplărilor trecute.”

„Adu-ţi aminte: sufletul creează, mintea reacţionează.”

„Sufletul îţi vorbeşte prin sentimente. Ascultă-ţi sentimentele. Urmează-ţi sentimentele. Preţuieşte-ţi sentimentele.”

„EU SUNT.
Eu sunt vântul care-ţi foşneşte prin păr. Eu sunt soarele care-ţi încălzeşte corpul. Eu sunt ploaia care dansează pe faţa ta. Eu sunt parfumul florilor în aer şi Eu sunt florile care-şi trimit mirosul pretutindeni. Eu sunt aerul care poartă parfumul.
Eu sunt începutul primului tău gând. Eu sunt sfârşitul ultimului tău gând. Eu sunt ideea care scânteiază în momentele tale de geniu. Eu sunt splendoarea realizării acestui moment Eu sunt sentimentul care ţi-a alimentat fapta cea mai plină de dragoste pe care ai făcut-o vreodată. Eu sunt partea din tine care tânjeşte, iarăşi şi iarăşi, după acel sentiment Fă absolut orice îţi este de folos, orice te ajută - orice ritual, ceremonie, demonstraţie, meditaţie, gând, cântec, cuvânt sau acţiune care-ţi sunt necesare ca să te „reconecteze” - fă-le.
Fă orice ca să-ţi aminteşti de Mine.”

„Adevăr îţi spun Eu ţie: scopul vieţii nu este să-l faci plăcere lui Dumnezeu. Scopul vieţii este să cunoşti şi să-l recreezi pe Cine Eşti.”

„ „A te simţi bine” este modalitatea sufletului de a striga „Acesta sunt eu!” ”

„ Dacă e să evoluezi, nu o vei face pentru că ai reuşit foarte bine să-ţi refuzi lucrurile despre care ştii „că-ţi fac bine”, ci pentru că ţi-ai oferit aceste plăceri - şi ai descoperit ceva şi mai formidabil. Cum ai putea să ştii că ceva este „formidabil”, dacă nu ai gustat niciodată din ceva „de mai mică valoare”? ”

Cum putem exprima cel mai bine treaba asta care se numeşte energie sexuală? Cu Dragoste. Cu Deschidere. În Joacă. Cu Bucurie. Peste Măsură. Cu Pasiune. În mod Sacru. Cu Romantism. Cu Umor. Spontan. Mişcător. Creativ. Fără Sfială. Cu Senzualitate. Şi, desigur, Frecvent.”

„Prin voi - şi prin orice altă unitate de energie a universului - Dumnezeu Se cunoaşte pe El Însuşi ca Părţile Întregului - şi astfel Îşi dă Lui Însuşi posibilitatea de a Se cunoaşte, prin Propria Sa Experienţă, ca Totul în Toate.”

„(Dumne)zeu este întregul, şi (Dumne)zeiţa este totul şi nu există nimic altceva; şi tot ceea ce a fost vreodată, este acum şi va fi vreodată este lumea voastră fără de sfârşit.”

„…întreaga viaţă este îmbibată de ritmul blând a lui Dumnezeu - ceea ce voi numiţi ciclurile vieţii.”

„Când trăieşti ca o fiinţă cu o singură faţetă, devii adânc înnămolit în problemele trupului: Bani. Sex. Putere. Averi. Stimulări şi Satisfacţii fizice. Siguranţă. Faimă. Câştig financiar.
Când trăieşti ca o fiinţă cu două faţete, îţi lărgeşti preocupările pentru a include problemele minţii. Prietenie; creativitate; stimularea noilor gânduri, a noilor idei; crearea de noi scopuri, de noi solicitări; evoluţie personală. Când trăieşti ca o fiinţă făcută din trei părţi, ajungi, în sfârşit, la un echilibru cu tine însuţi. Preocupările tale includ probleme ale sufletului: identitate spirituală; scop în viaţă; relaţie cu Dumnezeu; cale spre evoluţie; creştere spirituală; destin absolut.”

„…cel mai mare dar pe care-l puteţi da cuiva este forţa şi tăria de a nu avea nevoie de voi, de a nu avea nevoie de voi în nici o privinţă.”

„Tot ce ai făcut în viaţă ţi-a fost de folos, te-a adus în acest moment. Eu nu am pornit să vorbesc cu tine doar la începutul acestei cărţi. Eu vorbesc cu tine de ani întregi, prin toate legăturile şi experienţele pe care le-ai avut.”

„ „A nu avea nici o nevoie” este o mare libertate. În primul rând te eliberează de frică: Frică cum că există ceva ceea ce tu nu vei avea; frică cum că există ceva ce ai şi ai putea pierde; şi frică cum că, fără un anumit lucru, nu ai fi fericit.”

„În al doilea rând, „a nu avea nici o nevoie” te eliberează de mânie. Mânia înseamnă frică declarată. Când nu este nimic de care să-ţi fie frică, nu există nimic care să te facă mânios.”

„Există perfecţiune în orice. Străduieşte-te să vezi perfecţiunea. Aceasta este schimbarea de conştienţă despre care am vorbit. Să nu ai nevoie de nimic. Să doreşti totul. Să alegi numai ceea ce se iveşte. Simţiţi-vă sentimentele. Plângeţi-vă lacrimile. Râdeţi râsetele. Cinstiţi-vă adevărul. Dar când toată emoţia a dispărut, staţi liniştiţi şi cunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu. Cu alte cuvinte, în mijlocul celei mai mari tragedii priviţi miracolul devenirii.”

„Testul dacă ajutaţi sau faceţi rău este următorul: oare oamenii evoluează sau involuează ca rezultat al ajutorului tău? I-ai făcut mai buni sau mai puţin buni? Mai capabili sau mai puţin capabili?”

„Nu eşti tu cel care să judeci călătoria altui suflet. Tu trebuie să hotărăşti Cine Eşti TU, nu cine a fost celălalt sau nu a reuşit să fie.”

„Adevărul şi Dumnezeu pot fi găsiţi în acelaşi loc: acolo unde este linişte. Când L-ai găsit pe Dumnezeu şi când ai găsit adevărul nu e nevoie să vorbeşti despre el. Se dezvăluie singur. Dacă vorbeşti foarte mult despre Dumnezeu, probabil că o faci pentru că eşti încă în căutare. E bine aşa. E foarte bine. Trebuie doar să ştii unde te afli.”

„Fii o lumină asupra omenirii şi nu îi face rău. Încercă să construieşti, nu să distrugi. Adu-Mi poporul acasă.
Cum?
Prin exemplu tău luminos. Caută numai Bunătatea.
Vorbeşte numai întru adevăr. Acţionează numai întru dragoste.
Trăieşte Legea Iubirii, acum şi întotdeauna. Dă totul, nu pretinde nimic. Evită tot ce e nedemn. Nu accepta inacceptabilul.
Învaţă-i pe toţi cei care caută să afle despre Mine.
Fă din fiecare moment al vieţii tale o revărsare de iubire.
Foloseşte fiecare clipă ca să gândeşti gândul cel mai înalt, să spui cuvântul cel mai înalt, să faci fapta cea mai înaltă. Prin aceasta, preamăreşte-ţi Sinele tău Sfânt şi, astfel, preamăreşte-Mă şi pe Mine.
Adu pace pe Pământ, aducând pace celor a căror viaţă o atingi.
Fii pace.
Simte şi exprimă în fiecare clipă Legătura ta Divină cu Totul, cu fiecare persoană, loc şi lucru.
Îmbrăţişează fiecare împrejurare, însuşeşte-ţi fiecare vină, împărtăşeşte fiecare bucurie, contemplă fiecare mister, pune-te în pielea fiecăruia, iartă orice jignire (inclusiv cea adusă de tine), vindecă fiecare inimă, respectă adevărul fiecărei persoane, iubeşte Dumnezeul fiecărei persoane, protejează drepturile fiecărei persoane, păstrează intactă demnitatea fiecărei persoane, promovează interesele fiecărei persoane, îngrijeşte-te de nevoile fiecărei persoane, acceptă că fiecare persoană este sfântă, scoate în evidenţă cele mai mari daruri ale fiecărei persoane, fa să se vadă binecuvântările coborâte asupra fiecărei persoane şi afirmă că viitorul fiecărei persoane este garantat în dragostea sigură a lui Dumnezeu.
Fii un exemplu viu, însufleţit, al Celui mai Înalt Adevăr care sălăşluieşte în tine. Vorbeşte despre tine cu smerenie, ca nu cumva Cel mai Înalt Adevăr al tău să fie interpretat, în mod greşit, ca o lăudăroşenie.
Vorbeşte blând, ca nu cumva să se creadă că încerci doar să captezi atenţia.
Vorbeşte cu bunătate, pentru ca toţi să poată cunoaşte Dragostea.
Vorbeşte deschis, ca nu cumva să se creadă că ai ceva de ascuns.
Vorbeşte sincer, ca să nu fii înţeles greşit.
Vorbeşte adesea, astfel încât cuvântul tău să nu fie uitat.
Vorbeşte cu respect, ca nimeni să nu fie jignit.
Vorbeşte cu dragoste, astfel încât fiecare silabă să vindece.
Vorbeşte despre Mine cu fiecare sunet pe care-l rosteşti.
Fă din viaţa da un dar. Aminteşte-ţi mereu că tu eşti darul!
Fii un dar pentru oricine care-ţi intră în viaţă şi pentru oricine în a cărui viaţă intri. Fii atent să nu intri în viaţa altuia, dacă nu poţi să fii un dar. (Tu poţi fi întotdeauna un dar, pentru că întotdeauna eşti un dar - deşi uneori nu îţi dai voie să ştii acest lucru.)
Când cineva intră pe neaşteptate în viaţa ta, află ce dar trebuie să pri-mească această persoană de la tine.”

„Întoarceţi-vă la spiritualitate. Lăsaţi deoparte religia.”

Tinerii sunt mult mai receptivi la adevărurile lumii pentru că ei încă mai păstrează în Sinele lor ceva din Adevărurile Eterne pe care le cunoşteau înainte de a veni pe lume. Odată cu înaintarea în vârstă se produce auto-uitarea, uitarea de Sine.

Masele sunt cuprinse de entuziasm atunci când li se permite să îşi exprime libertatea.

„Fii o lumină în întuneric şi nu-l huli. Fii cel care aduce lumina. Asta şi eşti. Aşa să fie.”

Niciun comentariu: